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PART 1 – Corrections / Updates to Qs & As already on the website

None at this time
PART II – New Questions
· In Section II, (Pre Grant Award), Subsection A (Eligibility) 

· Added the following question and answer 
· Assigned the next subsequent number
· Question:    Are NEPA activities eligible expenses under ARRA? 

Answer:  ARRA transit funds are authorized for capital projects only.  The funds are eligible for activities that fall within the scope of the engineering, design and construction of a facility.  More specifically, section 5302(a)(1) defines a capital project, in relevant part, as the construction or acquisition of a facility for use in public transportation as well as expenses incidental to the acquisition or construction, including designing, engineering, location surveying, mapping and acquiring rights-of-way.  FTA has interpreted this statutory language to allow ARRA funds to be used during the engineering phase of the project for engineering, environmental, financial, and other technical studies undertaken in support of preparing and publishing a Final Environmental Impact Statement for the project, under the federal National Environmental Protection Act (NEPA).  However, ARRA funds cannot be used for planning activities that address a wide range of public transportation alternatives in a corridor or subarea or to conduct technical studies related to public transportation, rather than to a specific transportation project.  (See, e.g., 49 U.S.C. 5305(b)(1).)  Thus, ARRA funds may be used to prepare the necessary environmental documentation to fulfill the requirements of NEPA as well as other preliminary engineering supporting that particular project. 
